2024 yılı yazar kasa fiş limiti kaç TL oldu?

13-04-2024 13:40
2024 yılı yazar kasa fiş limiti kaç TL oldu?

Elektronik Belgelere Geçiş ve Fatura Kesme Limitleri

Ülkemizde elektronik belgelere geçişi hızlandırmak ve kâğıt kullanımını en aza indirmek için e-belge uygulamaları aktif bir şekilde kullanılmaktadır. Gelir İdaresi Başkanlığı, elektronik belgelerin kullanımını düzenleyerek vergi mükellefleri için belirli bir kâğıt fatura düzenleme sınırı belirlemektedir. 2024 yılı için bu sınır, ticari işlemleri daha efektif takip edebilmek adına 6.900 TL olarak güncellenmiştir.

2024 Fatura Kesme Limiti ve Özel Durumlar

Fatura kesme limiti, ticari faaliyetlerin faturalar üzerinden daha iyi takip edilmesini sağlamak amacıyla belirlenmektedir. Özellikle kuyumcular ve değerli maden satıcıları için limit, genel sınırın üç katı olan 20.700 TL'dir. Bu durum, 514 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile yürürlüğe girmiş ve günümüzde de devam etmektedir.

Fatura Kesme Sınırını Geçen Satışlar ve e-Belge Uygulamaları

Fatura kesme limitini aşan satışlar için e-Belge uygulamaları devreye girer. Özellikle e-Fatura kullanıcıları için, e-Arşiv Fatura kesilmesi gerekmektedir. Bu, satışların faturalandırılması zorunluluğunun başladığı 6.900 TL'nin üzerindeki satışlar için geçerlidir. Eğer günlük satış tutarınız bu sınırın altında kalıyorsa ve müşteriniz fatura talep ediyorsa, kâğıt fatura veya e-Arşiv Fatura düzenleyebilirsiniz.

Sonuç

2024 yılı için güncellenen fatura kesme limitleri, elektronik belge kullanımını daha da teşvik etmek ve kâğıt israfını önlemek amacıyla hayata geçirilmiştir. Bu değişikliklerle, ticari faaliyetlerin izlenmesi kolaylaşacak ve vergi uygulamaları daha şeffaf bir hale gelecektir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.